HOME                                  boven                                                                                                          

Naar Overzicht Bergbeek
 


Bergbeek 3 Droogte, wankel bruggetje, winter

          Bönnink, bruggetje
De beek staat vandaag 14 juli 2006 over een nog veel langer stuk droog. Het is net een zandweg. Naast ons huis, 300 meter stroomopwaarts, stroomt nog een beetje water. Genoeg voor 'onze' wilde eend om de eerste zwemlessen te geven aan 5 mini-eendjes. Ze roept van de kant hoe het moet, want ze staat zelf op het droge en kan het niet voordoen. Ze is net een badmeesteres.
We kunnen ons bijna niet voorstellen, dat het water wel eens over het bruggetje gestroomd heeft, wel 1.50m hoger. Dat was in de herfst van 2002. Op Bergbeek 4 staat een schilderij dat ik daarvan maakte, vlakbij dit bruggetje. De verdamping is op het moment 1 cm per dag, hoorde ik van een meteoroloog. De bomen en struiken hebben ook veel water nodig en die twee omstandigheden samen veroorzaken de extreem lage waterstand.

  laag water,... heel laag....
 13 juli '06, de Ratumse Beek staat in het Bönnink over grote stukken volkomen droog. Stroomopwaarts, op de foto midden boven, is nog wat water te zien.

 

 

 

                                            bruggetje

 

8 juni '06   Leuk bruggetje in het Bönnink............>   

bruggetje met lam pootje

<..alleen is de steunpilaar aardig onderspoeld
(je kijkt recht naar beneden naar de beek en ziet schuin links de brugleuning met een stukje paal)
In juni vonden we de waterstand al zo laag.

 


sporen

Sporen in de sneeuw richting beek. Ter vergelijking 2 werkhandschoenen. Links boven kat, midden marter, rechts konijn. Op weg naar een feestje?samenvloeiing

Samenvloeiing van Ratumse Beek en Willinkbeek

 

omhoog         volgende