overzicht    terug    verder

  natuurlog 12 16-17 mei 2007

 

17 mei. De spreeuwen zijn uit hun dak gegaan vanmorgen en dat ging niet geruisloos. Een dakpan schoof ratelend naar beneden in de goot. Maar daar heb je dan ook wat voor: 5 jongen zitten op het gras en dribbelen achter de ouden aan. Ze struinen over het gemaaide stuk dicht langs de hoge wei. De jongen krijgen dikke torren en ander lekkers, maar laten het in de haast wel eens uit hun snavel vallen. Tot plezier van Hennie die ook meeloopt, achter de stoet aan.
Ze is ook aan het oefenen om merels hun pier afhandig te maken. Ze moet ook goed eten, want ze legt nu al eieren, het vierde zit eraan te komen. Experiment met de plusmarkteieren is gelukt. Eerst grote paniek, heb ik die grote joekels gelegd? Maar ze heeft ze toch geaccepteerd en er een ei naast gelegd. 

16 mei. Gisteravond in de schemering: moeder konijn speelt verstoppertje met de 2 kleintjes. Na het aftellen is ze zelf de klos.  Ze telt af, ...negentig, ...honderd! Ik kom!!!!
                            
verstoppertje, wie is em? ik kom!!!!

We hadden net een heuglijke maaltijd op, we aten bij de spinazie met groot plezier elk anderhalf ei van Hennie. Ik was de hele middag op zoek naar een paar nepeieren om in de plaats van de echte te leggen. Bij de landbouwbond, noch bij de drie dierenwinkels waren ze voorradig.  'Ze moeten er wel zijn, ik loop even met u mee. Ach, er zijn alleen nog nepduiveneitjes'. Ja, en nepkanarieeitjes. Ik had van de mutskesite geleerd dat kippen met witte oortjes witte eieren leggen, al zijn ze zelf bruin. Klopt, Hennie heeft witte oren, -ik wist niet eens dat ze oren had-, en witte eieren. Dan maar supermarkteieren ervoor in de plaats leggen, we willen nu echt zelf de verse eitjes van onze eigen hofleverancier. Denk je dat er in al die doosjes ook wel witte zullen zitten? Niet bij AH, dan maar naar de Plusmarkt. Weg opgebroken, kilometer omrijden, maar daar zijn ze gelukkig wel. En hoe. Een doosje bijna verlopen witte eieren, bioscharrel ook nog nota bene, alleen per tien! Nou vooruit, ik had toch al een zak heerlijk geurend hooi met rozebottelsmaak gekocht om onder de eitjes te leggen, die tien eieren konden er ook nog wel bij, als uitgaaf dan.  Ze hebben wel een mooi rood stempel, maar dat zit nu aan de onderkant. 
Nu maar afwachten of ze deze eieren accepteert als eigen maaksel.

Mijn opoe zei het al: 'Iej hebt oe mooi wat te doon'emaket' .