boven                                                                                                                                                                 

Naar overzicht Schrijven

'Ben al ver op mijn weg van de wieg naar de kist en wat ik bijleer lijkt steeds meer op wat ik al wist..' WW


Schrijven 1

Zo ben ik met schrijven begonnen, in een schrift na een geweldige avond in De Storm
 

        

                                                    Schrijven 2 Willem Wilmink

Het is allemaal begonnen met Willem Wilmink. Dat kwam zo. Zaterdag 17 januari 1998 trad Willem Wilmink op in het CC De Storm. We waren bij hem op visite. Hij zat op het toneel gezellig herinneringen op te halen aan zijn ouders, de buurt, de school, vriendjes. Het was heel herkenbaar voor me, ik ben van hetzelfde bouwjaar en dat geeft een band.
In het programmaboekje stond een foto van de vierjarige Wim. Je ziet een klein 'plaatsje' achter het huis, een zinken teil tegen de muur, Wim met hoge schoenen aan en dikke lange kousen. Wij hadden net zo'n teil, alleen hing die tegen de schutting, ik had ook hoge schoenen en dikke kousen plus nog leren knielapjes met riempjes om gaten in de dure kousen te voorkomen.
           Willem Wilmink                              
Er kwamen na die avond zoveel herinneringen boven, dat ik dacht dat het wel leuk zou zijn die eens op te schrijven. Ik wist niet waar ik aan begon. Er is zoveel wat je kunt vertellen...  En het meest bijzondere was voor mij, dat ik niet meer kon ophouden met schrijven, ik begon ook gedichtjes te schrijven, les te nemen in schrijven en toen de beelden in mijn hoofd zo sterk werden dat woorden niet meer genoeg waren, ook te tekenen en te schilderen.
In 2002 kreeg ik een internet-aansluiting en via mailgroepen kwam er nog veel meer schrijven op me af. De Schrijversgroep van Seniorweb heeft me enorm veel geleerd en gegeven. Een paar schrijfsels uit die tijd, komen ook op deze site te staan.

omhoog