Naar overzicht Schrijven

 

  
 Schrijven 20 - Upper Ten 
           

U kent ze ook? U zat ook in de zaal toen ze binnenkwamen? Het concert was tien minuten geleden begonnen, en we kwamen net in de stemming voor Schubert, toen de deur achterin de zaal openging en de suppoost ze binnenliet. Daarvoor bedankten ze hem nadrukkelijk, fluisterend.
Ze waren zó bescheiden, dat ze natuurlijk hun plaatsen op de tweede rij niet in wilden nemen, maar rustig bleven staan in het zijpad naast hun rij. Ze vonden de aanwezigen heel interessant, want ze keken aandachtig of er ook bekenden zaten, en die kregen een groetje door het even optillen van de hand en het bewegen van de vingers. Als artsenechtpaar ken je heel veel mensen.

De orkestleden deden erg hun best en mevrouw kon niet nalaten haar man te attenderen op een paar heel geconcentreerd spelende mensen. Hij gaf door een knikje te kennen dat hij het ook zag.

Toen deel een was afgelopen en het half onderdrukte gehoest begon, schoven ze op hun plaatsen. Jammer dat mevrouw in de haast haar chique baret opgehouden had, maar gelukkig keek ze vaak opzij, zodat ik er langs kon kijken.

Toen de zaal zich na de pauze vulde, zaten ze duidelijk verstaanbaar te overleggen of ze zouden blijven of toch maar liever naar Agnes en Henk zouden gaan. Net toen het stemmen begon, hadden ze besloten om toch maar weg te gaan. Bij de langzame inzet van het orkest, slopen ze de rij uit en stootte hij hard tegen een rolstoel aan. Eindelijk rust.