Frankrijk 2007 (1)  Frankrijk 2007 (2)

naar overzicht reizen

 

                                                       Frankrijk 2007/3.

We rijden in drie dagen weer naar huis. De eerste dag komen we tot Chatel de Neuvre. Een ideale doorgangscamping voor ons. We steken namelijk door van Clermont-Ferrand naar de richting Beaune. Chatel de Neuvre ligt ten noorden van Vichy. De camping heeft doorrijstroken om te staan. Je kunt je auto zelfs aangekoppeld laten. Van de ene kant erin en gewoon vooruit er weer uit. De camping ligt aan de Allier en er is een grote plek dicht bij het water gereserveerd voor kanovaarders.
De tweede dag rijden we via Moulins- Nevers-Auxerre-Troyes-Chalons-Reims naar Juniville, Camping le Moulin de la Chut. Pech, die is drie jaar geleden al opgeheven. Staat nog in ANWB-gids 2006. Op aanwijzing van de restaurantbuurman rijden we naar Attigny aan de Aisne, de dichtstbijzijnde camping. Goedkoop en rustig, we staan net als in Bannes naast een wei vol koeien.
We fietsen naar de 'stad', naar wat een leuk marktplein leek toen we er doorkwamen, om wat te eten. Valt tegen, beetje armoedig, vakantietijd en veel winkels dicht. We bekijken de in 1955 gerestaureerde kerk die in '14-'18 al verwoest was. Alleen een paar snackbars zijn open, we hebben daar geen zin in en eten 'thuis', gezond en lekker.

Via Charleville rijden we de volgende dag verder. Dan de autoroute naar Sedan en Bouillon. Weinig stopgelegenheid na Maastricht. Pas net na Geldern zijn in de bochten van de verlegde oude weg een paar P's. De bouw van de nieuwe brug bij Wezel schiet goed op. Hij krijgt 2 pijlers waar het wegdek inhangt aan stalen kabels, als bij Millau en als de Pont de Normandie. Sterk en sierlijk. Veel kijkers staan op de oude brug te kijken naar het invaren van pontons. De doorsteek bij Bocholt is klaar, een lange tunnel onder de stad door.
Om 5 uur rijden we via het achterste hek door de wei naar binnen. We hebben een heerlijk ontspannen vakantie gehad, met redelijk mooi weer. Bob heeft intussen keurig de graspaden gemaaid en Bertie de wei. Zo kun je nog eens gaan!