overzicht mopperkont   verder
 

                          

                       1. Bureau Halt, een boek lezen als straf.

Niet denkt er zo over:
als de minderjarige niet van gisteren zal ik je wat vertellen: gisteren moest ik bij het bureau halt komen omdat ik een tijtje geleden wat gepikt had bij de liedel net of dat zo erg is en nou willen ze dat ik een leesboek ga lezen ammehoela ikzal wel net doen of ik het gelezen heb ze zijden dat het me zou lerenwat liedel voelde toen ie die reep kwijt was. ik kan je zonder dat boek ook zo wel vertellen wat liedel dacht hij dacht wat ziet dat kind er knap uit met die dikke bruine sjocolippen, om in te bijten is ze zo keek ie teminste. als die stomme trut van de kassa niet net naar de plee had gemoeten had niemand me zien eten. ik vraag patries wel om dat boek voor me te lezen dan kan zij me wel vertellen wat ik er van moet leren. ik weet nu wel dat ik niet in de winkel moet staan eten dat heb ik geleert.ik moest van dat mens opschrijven wat ik van de straf dacht nou bij deze.

Ik ben Annette en maak een verslag van mijn ideeŽn over de nieuwe straf van Bureau Halt.
Gisteren moest ik me melden bij Bureau Halt. Ik vond het erg vervelend dat het in de buurt van mijn kapper was, want nu kon toevallig iemand uit m'n klas me zien. We hadden namelijk vrij gisteren, omdat onze lerares maatschappijleer sinds twee dagen zwangerschapsverlof heeft en er nog geen vervanger voor haar gevonden is. Ik had van Hazel gehoord dat zij en Tricia naar Max gingen voor een cut en daar baalde ik van. Als ze me zouden zien zou ik zeggen dat mijn nichtje bij Halt werkte en dat ik haar iets moest zeggen van mijn moeder.
Het bleek achteraf allemaal erg mee te vallen: de mevrouw die met me praatte, probeerde op mijn gevoel te werken, maar omdat ik dat altijd onmiddellijk doorheb, kon ik geÔnteresseerd blijven kijken, zonder te luisteren, net als mama altijd doet. 
Goed, toen ze bijna aan het eind van haar preek was, kwam er nog een staartje achteraan. De straf die ik kreeg was het lezen van een boek. Ik kreeg het gelijk mee, en laat ik dat nu al voor de lijst gelezen hebben! Mazzel toch! Ik deed natuurlijk of ik erg onder de indruk was -en eerlijk gezegd vond ik de situatie ook behoorlijk gÍnant-, maar ik vind lezen nou eenmaal heel fijn en zo'n straf is een enorme bof! Of ik nu nooit meer een reep zal pikken, kan ik echt niet beloven, de verleiding is al zo vaak te sterk geweest.

PS.  Mama zegt, dat ik het verslag beter een meer berouwvolle toon kan geven, het zal op deze manier waarschijnlijk niet zo goed vallen bij Bureau Halt. Dat is toch raar? Het verslag is eerlijk en nu moet ik het veranderen in een berouwvol verslag en dat vind ik gehuichel, dat vind ik immoreler dan een reep pikken. Daar wil ik wel eens over praten met die mevrouw. Het lijkt me ook wel een onderwerp voor Maatschappijleer. We hadden het ook al over ministers die vreselijk verkeerde dingen doen en dan alleen maar berouwvol 'sorry' hoeven te zeggen - en alles is vergeven en vergeten.

volgende