overzicht mopperkont  terug   verder
 

                                                      
                                                 4. Vuile handen


Nou, daar ben ik mooi klaar mee! ik maar denken, dat ik geen producten van kinderarbeid koop en dan krijg ik te horen, dat mijn eigen ABP mijn spaarpremie heeft belegd in fabrieken met kinderarbeidertjes.
O, ja, en ook nog gewoon in munitiefabrieken, in clusterbommen, in landmijnen. Stom, stom ben ik geweest! Waar haal je de hoogste rendementen? In smerige zaakjes, in smerige grote zaken. Elke gewone, dus slimme, oplichter, drugshandelaar, afperser, wapenhandelaar kan je dat vertellen. Bankiers ( hoe kan ik weten welke wel en welke niet) en pensioenfondsbeheerders (ABP en nog een paar) weten dat ook. Ik zeg met opzet bankiers en niet banken, want het zijn mensen met gerespecteerde namen die dit op hun geweten hebben. Ook het ABP als drieletterafkorting draagt geen verantwoordelijkheid, maar de mensen aan de top die de bedenkers zijn van deze afschuwelijke transacties.
Stom en na´ef ben ik geweest, om te denken dat we in dit land van NORMEN en WAARDEN, met veel CDA en PVDA en andere volks-, vrijheids-, sociale- en andere partijen met reclamenamen op een fatsoenlijke manier aan onze oude dag konden beginnen.  Geef me mijn geld terug, dan stop ik het in een oude sok en heb met iets minder luxe tenminste een schoon geweten!

volgende